Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Mike nie

Τηλεφωνικό νούμερο : 8613713851846

WhatsApp : +8613713851846

Free call

Θραύστες FBT εναντίον των θραυστών PLC: Ποιες είναι οι διαφορές;

October 29, 2022

τελευταία εταιρεία περί Θραύστες FBT εναντίον των θραυστών PLC: Ποιες είναι οι διαφορές;

Οι θραύστες οπτικών ινών διαδραματίζουν έναν όλο και περισσότερο σημαντικό ρόλο σε πολλές από τις σημερινές οπτικές τοπολογίες δικτύων. Παρέχουν τις ικανότητες ότι οι χρήστες βοήθειας μεγιστοποιούν τη λειτουργία των οπτικών κυκλωμάτων δικτύων από τα συστήματα FTTx στα παραδοσιακά οπτικά δίκτυα. Και συνήθως τοποθετούνται στο κεντρικό γραφείο ή σε ένα από τα σημεία διανομής (υπαίθριος ή εσωτερικός). Αυτό το άρθρο θα μιλήσει για δύο τύπους οπτικών θραυστών (θραύστης PLC και θραύστης FBT) και θα έχει έπειτα μια σύγκριση μεταξύ τους. Θραύστες FBT εναντίον των θραυστών PLC: ποιες είναι οι διαφορές;

 

Τι είναι θραύστης οπτικών ινών;

Ένας θραύστης οπτικών ινών είναι μια παθητική οπτική συσκευή που μπορεί να χωρίσει ή να χωρίσει μια συναφή ελαφριά ακτίνα σε δύο ή περισσότερες ελαφριές ακτίνες. Αυτές οι ακτίνες μπορούν ή δεν να έχουν την ίδια οπτική δύναμη με την αρχική ακτίνα, βασισμένη στη διαμόρφωση του θραύστη. Με τη βοήθεια της κατασκευής, τα αποτελέσματα ενός οπτικού θραύστη μπορούν να έχουν τις ποικιλίες βαθμών της ρυθμοαπόδοσης, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική κατά το σχεδιασμό των οπτικών δικτύων, εάν ο οπτικός θραύστης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο δικτύων ή για έναν προϋπολογισμό απώλειας σε μια παθητική οπτική αρχιτεκτονική δικτύων (PON). Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι θραυστών οπτικών ινών, οι οποίοι είναι θραύστες FBT και θραύστες PLC.

Θραύστες FBT

FBT (λιωμένη δικωνική κωνικότητα) είναι η παραδοσιακή τεχνολογία στην οποία δύο ίνες τοποθετούνται πολύ μαζί, χαρακτηριστικά στριμμένος η μια γύρω από την άλλη και λιωμένος μαζί με την εφαρμογή της θερμότητας ενώ η συνέλευση επιμηκύνεται και εκλεπτύνεται. Μια πηγή σημάτων ελέγχει την επιθυμητή αναλογία ένωσης. Οι λιωμένες ίνες προστατεύονται από ένα υπόστρωμα γυαλιού και προστατεύονται έπειτα από έναν σωλήνα ανοξείδωτου, χαρακτηριστικά διάμετρος 3 χιλ. από 54 χιλ. μακρύ. Οι θραύστες FBT γίνονται αποδεκτοί ευρέως και χρησιμοποιούνται στα παθητικά οπτικά δίκτυα. Η ακόλουθη εικόνα παρουσιάζει στο θραύστη a1×2 FBT single-mode θραύστη ινών τριών παραθύρων με το κιβώτιο ABS.

 

Θραύστες PLC

Οι θραύστες PLC χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν ή να συνδυάσουν τα οπτικά σήματα. Ένα PLC (επίπεδο κύκλωμα lightwave) είναι ένα μικρο-οπτικό συστατικό βασισμένο στην επίπεδη τεχνολογία κυκλωμάτων lightwave και παρέχει σε μια ελαφριά λύση διανομής χαμηλότερου κόστους το μικρό τύπο και την υψηλή αξιοπιστία. Το PLCs κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τα κυκλώματα κυματοδηγού γυαλιού πυριτίου που ευθυγραμμίζονται με ένα τσιπ σειράς ινών β-αυλακιού που χρησιμοποιεί την ίνα κορδελλών. Μόλις ευθυγραμμιστούν όλα και συνδεθούν, συσκευάζεται έπειτα μέσα σε μια μικροσκοπική κατοικία. Οι θραύστες PLC έχουν υψηλό - ποιοτική απόδοση, όπως η χαμηλή απώλεια εισαγωγής, χαμηλό PDL, η υψηλή επιστροφής απώλεια, κ.λπ. Ο ακόλουθος είναι μια εικόνα του blockless θραύστη PLC 1×8.

 

 

Σύγκριση μεταξύ των θραυστών FBT και των θραυστών PLC

Οι διαφορές μεταξύ των θραυστών FBT και των θραυστών PLC περιγράφονται στον ακόλουθο πίνακα.

Θραύστες FBT εναντίον των θραυστών PLC

Σε μια λέξη, οι θραύστες FBT έχουν το χαμηλότερο κόστος αλλά που περιορίζουν στο λειτουργούν μήκος κύματος, και η μέγιστη απώλεια εισαγωγής θα ποικίλει ανάλογα με τη διάσπαση και θα αυξηθεί αισθητά για εκείνες τις διασπάσεις στις 1:8. Ενώ οι θραύστες PLC, με τις υψηλότερες δαπάνες, έχουν τις ίσες αναλογίες θραυστών για όλους τους κλάδους καθώς επίσης και το χαμηλό ποσοστό αποτυχίας.

Λύση θραυστών οπτικών ινών Seacent

Σαν κύριο προμηθευτή στη βιομηχανία επικοινωνίας οπτικών ινών, Seacent Photonics παρέχει τα διάφορα είδη θραυστών PLC και θραυστών FBT. Επιπλέον, η ποιότητα θραυστών οπτικών ινών και η απόδοσή μας όχι μόνο εξασφαλίζονται με τη χρησιμοποίηση των υψηλής ποιότητας συστατικών και των αυστηρών διαδικασιών παραγωγής και του εξοπλισμού, αλλά και από την εμμονή σε ένα επιτυχές πρόγραμμα εξασφάλισης ποιότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.seacentfiber.com.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

mike.nie@xinhaixun.com
+8613713851846
13713851846
aslannie
8613713851846